Дъщерята на Симеон Сакскобурготски – княгиня Калина, е освободена от ареста,

...
Дъщерята на Симеон Сакскобурготски – княгиня Калина, е освободена от ареста,
Коментари Харесай

Княгиня Калина отказала да даде кръвна проба, колата не е нейна

Дъщерята на Симеон Сакскобурготски – княгиня Калина, е освободена от ареста, защото е отпаднала нуждата от задържането ѝ, заяви БНР.

От полицията оповестиха, че по случая към този момент е формирано досъдебно произвеждане. Сега обаче излиза наяве, че 51-годишната щерка на някогашния министър председател е отказала да даде кръвна проба.

Вчера от Министерство на вътрешните работи оповестиха публично, че Сакскобургготска-Муньос ще бъде съпроводена от полицейски екип до лечебно заведение, с цел да й бъда взета кръв, откакто дрегерът сподели съществуване на алкохол над 1,2 промила в издишания въздух.

Под управлението на Районна прокуратура - Самоков се водят дейности по следствие по образувано бързо произвеждане за осъществено закононарушение по член 343б, алинея 1 от НК - ръководство на моторно транспортно средство след приложимост на алкохол, се показва в известието по проблема от прокуратурата.

Оттам допълват, че до момента е открито, че към 15:00 часа на 19 август, в региона на хотел " Мура " в курортен комплекс Боровец, община Самоков,  Калина е карала лек автомобил. При направената ѝ проба за употреба на алкохол, техническото средство е отчело 1,5 промила.

Автомобилът - " Сузуки ", с който княгиня Калина се е блъснала в бариерата на хотел в курорта Боровец, е предаден непринудено на проверяващите с протокол като материално доказателство. Колата обаче не е благосъстоятелност на Калина.

Разследването по случая продължава, като наблюдаващият прокурор въз основа на събраните доказателства ще направи преценка за съществуване на данни за осъществено друго закононарушение по превоза.

По закон за шофиране с и над 1,2 промила алкохол се носи наказателна, а не административна отговорност. Освен " отнемане от независимост " и санкция от 200 до 1000 лв. след измененията в Наказателния кодекс, влезнали в действие от началото на август, водач, арестуван зад кормилото с централизация на алкохол в кръвта, по-висока от 1,2 промила, се санкционира с лишаване на автомобила му в интерес на страната. Ако водачът не е притежател на автомобила, който ръководи, той ще би трябвало да заплати на страната сума, равна на цената на транспортното средство.

Общо 31 души, карали след приложимост на алкохол и 16 - под въздействието на опиати, откри полицията през миналото денонощие, оповестиха още през днешния ден от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи. Проверени са 7285 моторни транспортни средства в границите на разпоредената профилирана полицейска интервенция за съблюдаване на Закона за придвижването по пътищата. Извършен е надзор на 9880 водачи и пасажери.

Инфо: dir.bg

Тагове: Симеон Сакскобурготски княгиня Калина катастрофа Боровец досъдебно производство отказ кръвна проба алкохол дрегер шофиране в нетрезво състояние
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР